Η χρονιά της καθιέρωσης για το πόλο της ΑΕ Χαϊδαρίου!

Χάλκινη η Θωμάκου στο ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης!
1 Αυγούστου 2018
Χάλκινη η Μάκκα στην Κωνσταντινούπολη!
3 Αυγούστου 2018

Η χρονιά της καθιέρωσης για το πόλο της ΑΕ Χαϊδαρίου!

Αν το 2017 ήταν η χρονιά της παραμονής της ΑΕ Χαϊδαρίου στην Α2 Κατηγορία Πόλο Ανδρών, το 2018 ήταν η χρονιά της καθιέρωσής της σε αυτήν, καθώς και στη συνείδηση των φίλων του αθλήματος ως μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του χώρου.

Η ομάδα του Θοδωρή Ανδρεάκου κατάφερε να πετύχει μερικά επιτεύγματα που πριν λίγα χρόνια θα ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Δεν είναι μόνο η 5η θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος. Είναι οι δέκα σερί νίκες στη διάρκεια της σεζόν με την ΑΕΧ να είναι η μοναδική ομάδα που έβαλε στοπ νικώντας τον μετέπειτα πρωταθλητή – και κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος – ΓΣ Περιστερίου. Είναι επίσης η συνολική εικόνα υγείας που έβγαλε η ομάδα όλη τη χρονιά στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Η ΑΕΧ είναι δεδομένο πως θα μπορούσε να έχει βρεθεί και στην τετράδα του πρωταθλήματος, αλλά δύο – τρία άτυχα περιστατικά με κυριότερα των τραυματισμών των Γιάννη Κόχειλα (πρώτος σκόρερ της ομάδας και ίσως ο καλύτερος παίκτης στην κατηγορία) και Πάνου Κουρτίδη στο κρίσιμο στάδιο των πλέι οφ, στέρησαν τη δυνατότα αυτή από την ομάδα μας. Ας είναι. Οι εμπειρίες της μιας χρονιάς συνήθως γίνονται γνώση για τις επόμενες.

Και μπορεί η ομάδα των ανδρών να αποτελεί τη «βιτρίνα» του συλλόγου προς τα έξω, για την ΑΕΧ όμως πολύ μεγαλύτερη σημασία έχουν οι επιτυχίες των ηλικιακών τμημάτων της. Νέοι Άνδρες, Έφηβοι και Παίδες έφτασαν μέχρι την ημιτελική φάση των πρωταθλημάτων τους που συνιστά μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο, ενώ οι Μίνι Παίδες έφτασαν στη Β’ Φάση του δικού τους πρωταθλήματος. Παράλληλα, η συμμετοχή του αθλητή μας Γιώργου Γκότση στην προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα συνιστά τεράστια τιμή για το σύλλογο, αλλά και δείγμα της σωστής δουλειάς που γίνεται στο κολυμβητήριο της πόλης.

Επιπλέον, οι ακόμη μικρότεροι αθλητές της ομάδας μας έφτασαν στον τελικό του Bronze Leg του Habawaba Greece 2018, του μεγαλύτερου τουρνουά υδατοσφαίρισης για παιδιά κάτω των 11 ετών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η σημαντική προσπάθεια που έγινε για τη σύσταση γυναικείου τμήματος τα επόμενα χρόνια. Οι Κορασίδες της ΑΕΧ πήραν μέρος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα με κορίτσια μικρότερης ηλικίας που αποκόμισαν πολλές εμπειρίες για το μέλλον. Η ΑΕΧ θέλει να στηρίξει αυτήν της την προσπάθεια στα νεαρά κορίτσια της πόλης που έδειξαν ότι το μέλλον τους στο άθλημα μπορεί να είναι σπουδαίο.

Η συμβολή των προπονητών του συλλόγου ήταν καθοριστική σε όλες αυτές τις επιτυχίες και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν.

Θοδωρή (Ανδρεάκο), Γιάννη (Διαρεμέ), Σάκη (Γράψα), Γιάννη (Κόχειλα), Ηλία (Τσάβαρη) σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας στο τμήμα πόλο του συλλόγου που αριθμεί περίπου 100 αθλητές.

Τη νέα χρονιά ο στόχος είναι ένας. Δουλειά! Το μόνο εφόδιο που μπορεί να φέρει εγγυημένα αποτελέσματα. Είναι ο δύσκολος δρόμος και συνάμα ο πιο αποτελεσματικός.