Θ. Ανδρεάκος: «Δεν είχαμε καθαρό μυαλό – δεν μπορώ να μη σταθώ στο τελευταίο γκολ του ημιχρόνου»

Με συγκομιδή 39 μεταλλίων ξεκίνησε η χρονιά για την προαγωνιστική ομάδα κολύμβησης της ΑΕ Χαϊδαρίου
2 Δεκεμβρίου 2019
24 μετάλλια για την αγωνιστική ομάδα κολύμβησης στο Τρόπαιο Νηρέα
4 Δεκεμβρίου 2019

Θ. Ανδρεάκος: «Δεν είχαμε καθαρό μυαλό – δεν μπορώ να μη σταθώ στο τελευταίο γκολ του ημιχρόνου»

Στην κακή απόδοση της ομάδας μας σε σημαντικούς τομείς του παιχνιδιού, καθώς και στο γκολ που έδωσε στο το προβάδισμα στο Μίλωνα στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (5-6 εκείνη τη στιγμή) στάθηκε ο προπονητής της ανδρικής ομάδας πόλο της ΑΕ Χαϊδαρίου, Θοδωρής Ανδρεάκος μετά το ισόπαλο 9-9 απέναντι στο Μίλωνα Νέας Σμύρνης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

«Δεν είχαμε καλή απόδοση στο σημερινό (σ.σ. 1/12) παιχνίδι και κυρίως στα βασικά κομμάτια του παιχνιδιού και την αμυντική μας λειτουργία. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα δεχόμενοι τέσσερα γκολ σε κόντρα και τρία από το φουνταριστό. Ήμασταν καλοί στον παίκτη λιγότερο και είναι ίσως το μοναδικό κομμάτι που πρέπει να κρατήσουμε από αυτό το ματς. Ήμασταν πάρα πολύ βιαστικοί. Το 2/11 στον παίκτη παραπάνω αποδεικνύει τη βιασύνη μας. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Αν θυμάμαι καλά ξεκινήσαμε το παιχνίδι με 2/3 και στη συνέχεια δεν ξαναπετύχαμε γκολ σε αυτόν τον τομέα. Το γεγονός ότι ήμασταν συνέχεια πίσω στο σκορ μας δείχνει ότι δεν τα παρατήσαμε και ότι προσπαθούσαμε συνέχεια μέσα στο ματς να πιάσουμε το Μίλωνα στο σκορ και να περάσουμε μπροστά. Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και να βρεθούμε στην πρώτη θέση του ομίλου. Δεν τα καταφέραμε. Στο τέλος έγινε και μία φάση, στην οποία θα μπορούσαμε να έχουμε χάσει το παιχνίδι. Οπότε, με τον έναν βαθμό που τελείωσε το ματς και με βάση το ότι η τελευταία φάση για τη νίκη άνηκε στο Μίλωνα, μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος».

Για το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στο Μίλωνα στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου σχολίασε: «Δεν μπορώ να μη σταθώ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι, διαιτητές και παίκτες είδαμε κάποιες διαμαρτυρίες για το αν μέτραγε το γκολ ή όχι. Κρατάω την αρχική απόφαση του πρώτου διαιτητή της αναμέτρησης, του κ. Πολυχρονόπουλου, που έδειξε ότι το γκολ δε μετράει. Και είναι και λίγο δύσκολο να μέτραγε από τη στιγμή που είχε 1,6 για να λήξει το πρώτο μέρος και η μπάλα ήταν στο κόρνερ. Το θεωρώ λίγο δύσκολο μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να μπορέσει να γίνει η πάσα και η προσπάθεια από το φουνταριστό. Θα σταθώ σε αυτή τη φάση γιατί διαμαρτυρήθηκα πάρα πολύ έντονα και δέχθηκα κίτρινη κάρτα για αυτό. Βλέποντας την αντίδραση του Α’ Διαιτητή που κάθε βδομάδα σφυρίζει στο Champions League και την αντίδραση του Β’ Διαιτητή που γυρίζει στη γραμματεία και ρωτάει, αναρωτιέμαι πραγματικά για το τι είδε εκεί ο χρονομέτρης και για το κατά πόσο έπαιξε σωστά το χρόνο. Εμένα η διαμαρτυρία μου είχε να κάνει στο γεγονός ότι ήταν ένα πάρα πολύ κλειστό παιχνίδι. Είπα και εκείνη τη στιγμή ότι αυτήν την απόφαση θα τη βρούμε μπροστά μας. Και βλέπω ένα τελικό σκορ (9-9). Ένα γκολ που κανονικά ήταν άκυρο έδωσε την ευκαιρία στο Μίλωνα να μπει με προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται στο κολυμβητήριο να υπάρχει παρατηρητής διαιτησίας, ο κ. Σκαλοχωρίτης, ο οποίος είναι πολύπειρος, ο κ. Πολυχρονόπουλος επίσης πολύπειρος να γίνεται αυτήν η φάση και να την παίρνει πάνω του ένας χρονομέτρης. Από το βίντεο που είδαμε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα αποδεικνύεται το λάθος. Πως γίνεται οι άρχοντες του αγώνα, παρατηρητές και διαιτητές να μη βλέπουν γκολ, και μετά να μετράει η άποψη του χρονομέτρη. Δεν μπορώ να καταλάβω τι πρέπει να συμβεί εκεί και ποιος πρέπει να πάρει την απόφαση. Βλέπω ότι στο Β’ ημίχρονο μπήκαμε με ένα γκολ πίσω, ενώ το σκορ εκείνη τη στιγμή έπρεπε να είναι ισόπαλο. Το ότι το παιχνίδι τελειώνει στο 9-9 δείχνει ότι μας θίγει η απόφαση του χρονομέτρη και θα περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση της ΚΕΔ. Όταν ένα παιχνίδι γίνεται και δεν υπάρχει κάλυψη από πουθενά, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως ανάμνηση. Εδώ πέρα υπάρχει η εικόνα και η αντίδραση του χρονομέτρη ο οποίος το πήρε πάνω του και καταλόγισε γκολ. Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ πως έγινε αυτό το πράγμα και μου αφήνει μια πικρία γιατί υπάρχουν αθλητές, διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας. Ήταν ένα γκολ που μέτρησε στην τελική έκβαση του αγώνα. Κατά τα άλλα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στο Μίλωνα, αλλά και στη δική μου ομάδα που ποτέ δεν τα παράτησε. Συνεχίζουμε. Είναι οι πρώτες αγωνιστικές. Ακολουθεί ένα παιχνίδι στην έδρα του Νηρέα Γέρακα, όπου και εκεί θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο».